Over meester Bram

Wie is meester Bram ?

Welkom! Mijn naam is Bram, ik ben opgegroeid binnen een gezin van zes en ben een echt familiemens!

Ik ben geboren in Den Bosch en opgegroeid in de Randstad. Tijdens de economische crises rond 2011 kwam ik erachter dat ik niet al mijn sociale kwaliteiten goed kon ontwikkelen in het bedrijfsleven, ik zag me niet meer tot mijn pensioen daar werken. In 2012 ben ik daarom begonnen met mijn eerste opleiding tot Energetisch Coach en heb daarna Life coaching gestudeerd. In 2016 ben ik gestart als Life coach en kwam ik erachter dat werken met kinderen en ouders mijn veel vreugde geeft. Daarom ben ik in 2017 de opleiding tot kindercoach gaan volgen om in 2018 mijn huidige praktijk NieuwetijdsKids te starten. Vanaf 2020 ben ik gestart met jeugd- en gezinsbegeleiding onder anderen via gemeente (PGB). Mijn specialisatie ligt bij Autisme, ADHD en Dyslexie begeleiding. Ik geef daarnaast sinds 2021 Mindfulness lessen op de naschoolse opvang en in het basisonderwijs volgens het Rots & Water principe. Rots & Water is een Psycho-Fysieke Sociale Competentie Training. Kijk voor meer informatie op de pagina Mindfulness Rots & Water.

Ik ben de oudste uit het gezin van zes. Ik heb daardoor een groot gedeelte van het opgroeien en de opvoeding van mijn broertjes bewust mee gekregen. Ik zat aan de keuken tafel altijd aan het hoofd, links van mij zat mijn vader en rechts van mij zat mijn moeder. Mijn broertjes zaten tegen over elkaar en ik keek door het raam naar buiten, maar ik kon wel alles aan tafel zien en voelen. Die plek die je aan tafel hebt zegt iets over jezelf, wissel is van plek aan tafel en ervaar zelf is hoe het voelt om op een andere plek te zitten. Ik zelf vindt het leuk om samen met mijn familie activiteiten te organiseren en het samen gezellig te maken. Die drive heb ik ook in mijn werk als coach, trainer en meester en dat geven kinderen mij ook terug als feedback in hun gedrag, woorden of knuffels. Dankbaar!

Meester Bram voor Gezin & Onderwijs

Dat is een hele mond vol maar maakt wel duidelijk wie mijn doelgroep is en wat mijn werkterrein is. Wat mij uniek maakt zijn niet mijn diploma’s of mijn ervaringen, maar mijn talenten en het werken met mijn intuïtie. Natuurlijk zijn diploma’s en praktijk ervaringen een basis voor kwaliteit. Sinds 2020 werk ik bij BSO locaties en in het (speciaal) basisonderwijs als Rots & Water meester en extern Autisme begeleider.

Wat kan ik en wat wil ik?

Normaal zouden dat de vragen zijn die een coach stelt aan jou. Wat ik wil is dat kinderen weer lekker in hun vel gaan zitten en de verbinding tussen ouder en kind soepel loopt. Wat ik kan is te veel om op te schrijven. Ik heb zelf ervaren wat een worsteling het is geweest met mijn lees- en schrijf dyslexie en waar je als hoog sensitief kind tegen aan loopt (overprikkeld en frustraties). Eigenlijk loop je tegen een school systeem aan wat niet in je behoefte voorziet en waar je in je school loopbaan op stuk loopt, in mijn geval in de brugklas havo/vwo. Ik had daardoor last van stress en slapeloze nachten. Dat stuk lopen kan zelfs in een depressie of een Burn-out resulteren. Gelukkig kan je dit door structuur, beweging en bewustwording, zoals mindfulness voorkomen en daarom is mindfulness ook een coaching methode die veelvuldig wordt ingezet in mijn praktijk. Dit is praktisch, leuk en geeft positieve effecten op de gezondheid (wetenschappelijk bewezen), dit creëert rust en balans in energie.

Ouders spelen een grote rol in de opvoeding en ontwikkeling van hun kind en hebben hierin ook begeleiding en ondersteuning nodig. Jij en jouw kind leren in je eigen kracht te staan en je eigen kwaliteiten en valkuilen te ontdekken. Dat is iets wat ik tijdens mijn hele school- loopbaan gemist heb. Ik vul dit daarom ook graag aan! Dat alles heeft een geweldig effect op de energie (balans) en uitstraling (goed voelen) van een kind en ook voor de ouders en het gezin als geheel.

Door de onzekere wereld en technologische ontwikkelingen, vergeten we soms wie we echt zijn en wat de wereld voor ons betekent als mens. Ik breng jou en jouw kind graag terug bij jezelf in je eigen kracht! Zodat er meer ruimte is voor liefde, vreugde en vrede in huis.

Begin alvast om jouw kind en jezelf te ondersteunen door het gratis e- book ‘’Vreugdevol communiceren met Nieuwetijdskinderen’’ te lezen en de oefeningen samen te doen. Download nu het gratis e-book Vreugdevol communiceren met Nieuwetijdskinderen en zet samen de eerste stap!