Aandacht voor jezelf en je omgeving volgens Rots & Water

Mindfulness zorgt voor ontspanning, bewustwording en balans in energie in jezelf en binnen het gezin en in de klas. De meditatie oefeningen zijn kindvriendelijk en leuk! De oefeningen komen terug in het coaching-traject en ondersteunen het proces om in je kracht te staan en lekker in je vel te zitten. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om mijn online- yoga programma af te nemen of om gebruik te maken van een Fysieke Rots & Water training. De training is ontwikkeld voor kinderen en tieners en wordt klassikaal gegeven of op individueel niveau met de ouder en het kind. 

Rots & Water is een Psycho-Fysieke Sociale Competentie Training. Waarin communiceren, samenwerken in oefeningen en delen van de opgedane ervaringen ruimte krijgen om de mentale, fysieke, emotionele en sociale vaardigheden te versterken. In de spel-oefeningen is er aandacht voor zelfbewustzijn, zelfreflectie, zelfbeheersing en zelfverdediging.

Bekijk en luister de video’s hieronder en lees wat mindfulness en Rots & Water betekenen en wat je nodig hebt om je rustig voor te bereiden op de oefeningen en wat de voordelen zijn voor jezelf, je gezin en jouw school.

Hoe krijg je weer focus en hoe kom je weer goed in je vel ?

Introductie Rots & Water training

Wil jij meer weten over Rots & Water training klassikaal stuur een email naar nieuwetijdskids@gmail.com

Introductie meditatie

Mindfulness betekent: ‘aandachtigheid’.

De essentie of te wel de kern van mindfulness is: dat je met echte aandacht bewust bent. Dit train je door jezelf te richten op bijvoorbeeld je ademhaling, visualisatie en of bewegingen. Mindfulness is meer dan alleen Yoga en Meditatie. Mindfulness is bewust zijn van jezelf en je omgeving. Dat heb je nodig om jezelf lekker in je vel te doen voelen en in je kracht te staan.

Sinds 2012 beoefen ik zelf mindfulness en in 2020 heb ik mijn diploma behaald om Mindfulness aan kinderen te mogen geven. Vanaf 2021 geef ik klassikaal Mindfulness trainingen aan kinderen. In het gratis e- boek vindt je ook een eerste mindfulness oefening ’’moeder aarde’’.

De voordelen van mindfulness

 1. Bevordert de emotionele intelligentie
 2. Vergroot het bewustzijn
 3. Het vermindert stress
 4. Het verhoogt de concentratie
 5. Het verbetert de focus
 6. Het versterkt het geheugen
 7. Het bevordert de harmonie en verbetert relaties
 8. Het vermindert angst
 9. Het vermindert gedachten en geeft meer rust
 10. Even terug komen bij jezelf om weer op te laden
 11. Grenzen aangeven en respecteren
 12. Zelfvertrouwen
 13. Respect
 14. Plezier maken en vreugde delen
 15. Methode (om stress te verminderen) die een leven lang meegaat