Coaching

 • kindercoaching is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, waarbij één ouder aanwezig is.
 • Jeugdcoaching is voor tieners vanaf 12 tot 15 jaar en is gericht op de tiener en de overgang van basis naar voortgezet onderwijs.
 • Ouderbegeleiding is 1 op 1 begeleiding met één ouder zonder partner of kind.
 • 45 minuten per consult, inclusief samenvatting en online-coach materiaal.
 • Fysiek coaching is mogelijk op locatie in Haarlem of Amsterdam, er is ook ruimte voor wandel-coaching in Nationaal park Zuid-Kennemerland.
 • Online-coaching is laagdrempeliger en voordeliger dan fysiek coaching.
 • Tarief voor een online-intake consult is €39,95. Tijdens de online-intake worden onder anderen de coaching opties met de verschillende tarieven voor eventuele vervolg consult(en) schriftelijk aan je voorgelegd. Kijk voor meer informatie hieronder bij het kopje ”Happy Kids online-intake consult” 

Tarief

Jij betaalt voor een online- intake consult €39,95 ,- incl. btw, vooraf op iDEAL. Voordat je betaald hebben wij al contact met elkaar gehad en een datum en tijd afgesproken via welke video verbinding het consult plaatsvindt (Skype, Zoom, Teams, Whats App).  Daarna krijg jij een intake formulier met de betaallink en de afgesproken datum en tijd voor je online intake consult door. Zodra jij betaald hebt krijg jij de afspraak bevestiging voor een online consult via jouw email.

Betaalbaar maatwerk op coaching gebied is verzekerd door jaren ervaring en ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor kindercoaches Adiona. Mocht je eventuele vragen hebben of meer willen weten over wat Adiona voor jou als ouder kan betekenen, kijk dan op de website adiona.nl. Zo verzeker ik je van kwaliteit voor een schappelijke prijs en ben jij verzekerd, dat jij en jouw kind veilig en respectvol worden begeleid.

Happy Kids online-intake consult

De intake is altijd via een video verbinding (skype, Zoom of Teams) en bij de intake mag het kind en beide ouders aanwezig zijn. Ik doe aan het begin van de intake het intake formulier bespreken, wat ik al had ontvangen. Daarna ga ik samen met jou en jouw kind onderstaande punten door nemen. 

Een online Happy Kids intake consult biedt jou en jouw kind inzichten in:

 • De beleving van jouw kind en wat speelt er binnen het gezin en op school ? Wat zijn de behoeften van jouw kind ?
 • Wat ik voor jou en jouw kind kan betekenen en welke vorm van coaching aansluit op jullie gezinssituatie. Zowel online- als fysiek coaching is mogelijk.
 • Inschatting van het aantal consulten (online of fysiek), tarieven en uitleg over ondersteuning via oefeningen en materiaal voor het ontwikkelen van vaardigheden.
 • Hoe wij samen doelen kunnen stellen met jouw kind en dat geeft rust. Kortom een ontspannen- kind, ouder-ervaring!

Ik werk volgens het ‘’vertel-luister-speloefening-in je kracht-op je plek-in ontwikkeling principe’’. Speciaal ontwikkeld voor Jeugd & Gezin.

Praktische informatie consult opties

Een consult afspraak duurt 45 minuten.  

Online-coaching is live via een videoverbinding, ontspannen achter je scherm vanuit huis. Online coaching is voordeliger in prijs dan een fysiek consult en laagdrempeliger vanuit jouw eigen huis, zonder reistijd. Online-coaching is geen e-mail-coaching.

 • Onderstaande setting is puur om het coaching proces via het scherm voldoende ruimte te geven en één ouder als contactpersoon binnen het gezin aan te houden.
 • Jij als ouder mag na overleg met jouw tiener uit beeld meeluisteren, maar liever niet meepraten. Dat mag je na het consult doen met je tiener of via een vervolg afspraak via ouderbegeleiding.
 • Jouw partner mag altijd meeluisteren uit beeld met ouder begeleiding, maar liever niet meepraten tijdens het consult. Jij kunt de één op één ouder begeleiding altijd samen met je partner vooraf en achteraf thuis bespreken en samen afstemmen en voorleggen.
 • Wil je graag fysieke coaching dan is dat ook mogelijk op het bezoekadres Haarlem of Amsterdam dan bespreken we dat tijdens de online-intake.
 • Je krijgt voordat het consult afloopt een korte mondelinge samenvatting van wat er is besproken, die mag jij of jouw kind opnemen met de voice-recorder op de telefoon of je mag het kort opschrijven, als geheugensteuntje. Dan kan jij of jouw kind dat terug luisteren wat er is besproken, geoefend en vervolgd mag worden. Via de e-mail ontvang je alleen ondersteunend online-coach materiaal indien van toepassing en dat is in de prijs inbegrepen. Er volgt geen schriftelijke verslaglegging of schriftelijke samenvatting.

Coaching methoden

 • Rationeel Emotieve Therapie (RET). Emotie-regulatie en de invloed van een gebeurtenis, gedachte, gevoel, gedrag en gevolg.
 • Speltherapie of rollenspellen is een methode die spelenderwijze kinderen in contact brengt met hun ervaringen. Als kind kan je niet alles verwoorden en of begrijpen wat een volwassen persoon bedoelt of zegt. Maar we kunnen dit wel uitbeelden en in een oefening tot stand brengen. Waarin het kind dan zijn verhaal in kwijt kan of kan leren hoe met een nieuwe situatie/ervaring om te gaan.
 • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel om anders tegen ervaringen aan te kijken. Het zien van oplossingen i.p.v. problemen en het creëren van een bewuste positiviteit.
 • Mindfulness is bewuste aandacht voor jezelf (via ademhaling en gevoel) naar het in balans brengen van jouw eigen energie en in je eigen kracht staan.
 •  PILLAR methodiek voor kinderen met ADHD, Autisme (ASS) en of Dyslexie. Levensbrede begeleiding gericht op het creëren van rust en focus in een overprikkeld leven.

De effecten van emotioneel coachen en mindfulness zijn

 1. Een betere lichamelijke gezondheid
 2. Hoger scoren bij intellectuele prestaties
 3. Beter op kunnen schieten met vriendjes en vriendinnetjes
 4. Beter communiceren met de ouders
 5. Minder gedragsproblemen hebben
 6. Minder negatieve en meer positieve gevoelens hebben
 7. Groter zelfvertrouwen hebben
 8. Het vermindert stress
 9. Veerkrachtiger zijn, beter tegenslagen kunnen incasseren
 10. Creatief zijn en nieuwe mogelijkheden creëren

Kort samengevat betekent dat jouw kind en jij beter in jullie kracht staan! Vandaaruit kan het de wereld beter aan en beter zijn kwaliteiten ontplooien en tot talenten ontwikkelen.