Online-coaching via skype

 • kindercoaching is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, waarbij één ouder aanwezig is.
 • Jeugdcoaching is voor tieners vanaf 12 tot 18 jaar en is gericht op de tiener en de middelbare school.
 • Ouderbegeleiding is 1 op 1 begeleiding met één ouder zonder partner of kind.
 • 50 minuten per consult, inclusief samenvatting en online-coach materiaal.

Tarief

Jij betaalt per consult optie € 67,- incl. btw, vooraf op iDEAL of PayPal via de knop ´´Afspraak maken´´ op de homepage. Nadat jij jezelf eerst aanmeld in de afspraak agenda en daarna de afspraak hebt ingepland, krijg jij de eerste keer een intake formulier. Daarna betaal jij en krijg jij de afspraak bevestiging, dit bespaart ons tijd en is veilig. 

Betaalbaar maatwerk op coaching gebied is verzekerd door jaren ervaring en ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor kindercoaches Adiona. Mocht je eventuele vragen hebben of meer willen weten over wat Adiona voor jou als ouder kan betekenen, kijk dan op de website adiona.nl. Zo verzeker ik je van kwaliteit voor een schappelijke prijs en ben jij verzekerd, dat jij en jouw kind veilig en respectvol worden begeleid.

Happy Kids intake consult

De intake is altijd via Skype en bij de intake mag het kind en één ouder aanwezig zijn. Ik doe aan het begin van het eerste coaching consult een korte mondelinge intake en een korte uitleg, waarin je jouw eventuele verdere vragen daarna ook in kwijt kunt. Afhankelijk van de persoonlijke situatie is een coaching traject meestal tussen de 4 en 8 sessies. Mocht het zijn dat jouw kind langdurige begeleiding behoeft, omdat hij bijvoorbeeld ASS, ADHD, ADD of dyslexie heeft dan is dat ook mogelijk. Deze doelgroep is gebaat bij een ondersteunende structuur in de vorm van regelmatige begeleiding.

Een online Happy Kids intake consult biedt jou en jouw kind inzichten in:

 • De beleving van jouw kind en wat speelt er binnen het gezin en op school ? Wat zijn de behoeften van jouw kind ?
 • Wat ik voor jou en jouw kind kan betekenen en welke vorm van coaching aansluit op jullie gezinssituatie.
 • Inschatting van aantal online-consulten en uitleg over ondersteuning via oefeningen en materiaal voor het ontwikkelen van vaardigheden.
 • Hoe wij samen doelen kunnen stellen met jouw kind en dat geeft rust. Kortom een ontspannen- kind, ouder-ervaring!

Ik werk volgens het ‘’vertel-luister-speloefening-in je kracht-op je plek-in ontwikkeling principe’’. Dit heb ik zelf ontwikkeld voor bovenstaande doelgroepen.

Praktische informatie consult opties

Een consult afspraak duurt 50 minuten. Je krijgt voordat het consult afloopt een mondelinge samenvatting van wat er is besproken, die mag jij of jouw kind opnemen met de voice-recorder op de telefoon of je mag het kort opschrijven, als geheugensteuntje. Dan kan jij of jouw kind dat terug luisteren wat er is besproken, geoefend en vervolgd mag worden. Via de e-mail ontvang je alleen ondersteunend online-coach materiaal indien van toepassing en dat is in de prijs inbegrepen. Er volgt geen schriftelijke verslaglegging of schriftelijke samenvatting.  

Online-coaching is live via Skype, ontspannen achter je scherm vanuit huis. Online coaching is voordeliger in prijs dan een fysiek consult en laagdrempeliger vanuit jouw eigen huis, zonder reistijd. Online-coaching is geen e-mail-coaching.

 • Jij als ouder mag na overleg met jouw tiener uit beeld meeluisteren, maar liever niet meepraten. Dat mag je na het consult doen met je tiener of via een vervolg afspraak via ouderbegeleiding.
 • Jouw partner mag altijd meeluisteren uit beeld met ouder begeleiding, maar liever niet meepraten tijdens het consult.
 • Jij kunt de één op één ouder begeleiding altijd samen met je partner vooraf en achteraf thuis bespreken en samen afstemmen en voorleggen.
 • Bovenstaande setting is puur om het coaching proces via het scherm voldoende ruimte te geven en één ouder als contactpersoon binnen het gezin aan te houden.

Coaching methoden

 • Rationeel Emotieve Therapie (RET). Emotie-regulatie en de invloed van een gebeurtenis, gedachte, gevoel, gedrag en gevolg.
 • Speltherapie of rollenspellen is een methode die spelenderwijze kinderen in contact brengt met hun ervaringen. Als kind kan je niet alles verwoorden en of begrijpen wat een volwassen persoon bedoelt of zegt. Maar we kunnen dit wel uitbeelden en in een oefening tot stand brengen. Waarin het kind dan zijn verhaal in kwijt kan of kan leren hoe met een nieuwe situatie/ervaring om te gaan.
 • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel om anders tegen ervaringen aan te kijken. Het zien van oplossingen i.p.v. problemen en het creëren van een bewuste positiviteit.
 • Mindfulness is bewuste aandacht voor jezelf (via ademhaling en gevoel) naar het in balans brengen van jouw eigen energie en in je eigen kracht staan.
 •  PILLAR methodiek voor kinderen met ADHD, Autisme (ASS) en of Dyslexie. Levensbrede begeleiding gericht op het creëren van rust en focus in een overprikkeld leven.

De effecten van emotioneel coachen en mindfulness zijn

 1. Een betere lichamelijke gezondheid
 2. Hoger scoren bij intellectuele prestaties
 3. Beter op kunnen schieten met vriendjes en vriendinnetjes
 4. Beter communiceren met de ouders
 5. Minder gedragsproblemen hebben
 6. Minder negatieve en meer positieve gevoelens hebben
 7. Groter zelfvertrouwen hebben
 8. Het vermindert stress
 9. Veerkrachtiger zijn, beter tegenslagen kunnen incasseren
 10. Creatief zijn en nieuwe mogelijkheden creëren

Kort samengevat betekent dat jouw kind en jij beter in jullie kracht staan! Vandaaruit kan het de wereld beter aan en beter zijn kwaliteiten ontplooien en tot talenten ontwikkelen.