Hoe krijg jij een emotie bij jouw kind in balans?

Emotie is een gevoel van jouzelf welke in een situatie wordt opgeroepen, zoals op de foto. Naast positieve emoties zijn er ook negatieve emoties die zorgen voor onrust, zoals angst of boosheid. Die negatieve emoties kunnen de verbinding tussen jou en jouw kind verminderen. Jij wilt niet dat de verbinding onder druk komt te staan met jouw kind, maar toch gebeurt dat regelmatig.

Jij wilt een normale verbinding zonder weerstand, geschreeuw en huilen. Tijdens de opvoeding moeten kinderen ook veel dingen en het woord’’ moeten’’ roept weerstand op. Vermijd dit woord en het kind zal dan minder geneigd zijn er tegen in te gaan. Leg jouw kind uit, waarom iets niet kan of mag, dat geeft minder of geen heftige emoties. Het geeft jouw kind inzicht en een reden tot begrip.

Wat is emotioneel Coachen? Jouw kind begeleiden met zijn emoties. Jij stimuleert als ouder de emotionele intelligentie bij jouw kind. Wat is emotionele intelligentie? Het vormt het zelfbewustzijn, zelfbeheersing, zelfmotivatie, inlevingsvermogen en betrokkenheid van een persoon. Daar begint het allemaal mee en daar leg jij ook de basis bij jouw kind om zijn emotionele intelligentie te ontwikkelen. Door middel van het aanleren van vaardigheden, die stapsgewijs aansluiten op de ontwikkeling en emoties van jouw kind. Hierdoor worden de emoties gerust gesteld en de emotionele intelligentie gestimuleerd.

Waardeer de betrokkenheid van jouw kind. Het is nu een heel ander kind dan dat schreeuwende kind, wat zijn zin niet krijgt. Dit gedrag heb je niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij oudere kinderen, vooral in de pubertijd, maar dan over andere onderwerpen, zoals huiswerk of uitgaan.

Als kinderen emotioneel gecoacht worden dan hebben ze

  • Betere lichamelijke gezondheid
  • Hogere scores bij intelligentie tests
  • Betere omgang met vriendjes en vriendinnetjes
  • Minder gedragsproblemen
  • Minder negatieve gevoelens
  • Meer positieve gevoelens
  • Groter zelfvertrouwen
  • Meer doorzettingsvermogen
  • Weerbaarheid tegen pesten
  • Meer flexibiliteit en creativiteit

Wanneer kinderen hun emoties beter onder controle krijgen hebben ze daar heel hun verdere leven plezier van. Hierbij wil ik je graag helpen met het aanleren van vaardigheden en het geven van handvatten. Maak dan een afspraak via de agenda op de website voor een online-Happy Kids intake consult dan help ik jullie graag verder. Op weg naar een gelukkig kind!

Share This:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email