Hoe zet ik mijn kind in zijn kracht?

Veel kinderen zitten energetisch wat minder goed verankerd in hun lichaam en zijn meer met hun omgeving bezig dan met zichzelf. Wij noemen dat ook wel niet geaard zijn.

De energie is dan niet gelijkmatig verdeeld over het hele lichaam en zit meer in hun hoofd (gedachten).Doordat zij daarnaast constant afgeleid worden door prikkels van uit hun omgeving wordt dat ook nog eens versterkt.

Door de aandacht van hun hoofd naar hun voeten te brengen, wordt hun energie weer gelijkmatig verdeeld en zijn ze nu minder bezig met hun gedachten, maar met wat er nu op dit moment gebeurt. Jouw kind is zich nu beter bewust van zijn lichaam en zijn energie. Daardoor kan jouw kind zich beter focussen om meer uit zich zelf te halen en een betere verbinding met zijn omgeving te leggen.

Voor een kind is het energetisch efficiënt om de dag te beginnen om te aarden. Dat doe jij door een wat uitgebreidere, toch simpele visualisatie oefening (meditatie) van ongeveer 5 minuten te geven. De beste resultaten krijgt jouw kind door het iedere ochtend te doen. In het begin begeleidt jij jouw kind met de visualisatie en zeg jij de tekst voor en na een paar keer oefenen gaat het automatisch. Als jij de visualisatie daarna samen met jouw kind doet, versterkt het de uitwerking op jou en jouw kind en jullie band. De visualisatie s ’avonds doen geeft ook positieve effecten. Het kind krijgt zo de kans om zijn hoofd leeg te maken, rustig naar bed te gaan en lekker te gaan slapen. Doe de visualisatie oefening: Lieve moeder aarde’ samen, die jij terug vindt in het gratis e-book ’’ Vreugdevol communiceren met nieuwetijdskinderen’’. Jij en jouw kind zijn na de oefening goed geaard, gereinigd, gevuld met positieve energie en liefde.

Wil je meer oefeningen samen met je kind doen om te aarden en in balans te komen, zodat jullie beiden meer energie krijgen en lol beleven? Kijk dan voor mijn online Familie mindfulness programma’s, zoals yoga en of meditatie oefeningen op de membership pagina.

Share This:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email